Îți dorești un tatuaj mare? Află mai multe despre ele

GHID UNIVERSAL PENTRU TATUAJE MARI

GHID UNIVERSAL PENTRU TATUAJE MARI

Pe măsură ce tatuajele devin din ce în ce mai populare, a devenit destul de banal, chiar normal, ca oamenii să aibă un tatuaj sau două. Dacă locuiți într-un oraș mare, puteți să presupuneți fără probleme că majoritatea tinerilor pe care îi întâlniți vor avea cel puțin un tatuaj.
Dar chiar dacă tatuajele devin din ce în ce mai întâlnite, tatuajele mari aparțin în continuare unui grup mai mic de oameni, care nu numai că iubesc tatuajele, dar sunt dispuși să își asume o responsabilitate destul de mare. Dacă vă gândiți să vă faceți un tatuaj mare, iată ghidul universal pentru tot ce trebuie să știți.

 CHIAR VREI UN TATUAJ MARE?

Când te trezești că dai scroll pe Instagram noaptea târziu, uitându-te la toate tatuajele mari, uimitoare, poate fi destul de ușor să te convingi că vrei și tu unul. Dar înainte de a-ți rezerva locul la salon pentru tatuaj, este o idee bună să faci un pas în spate și să te asiguri că vrei cu adevărat un tatuaj mare. Urmează o listă pe care este bine să o luați în considerare înainte de a vă tatua.

SUNT DISPUS SĂ PLATESC MULȚI BANI PENTRU UN TATUAJ?

Cu cât un tatuaj este mai mare și cu cât este nevoie de mai mult timp pentru a fi realizat, cu atât va fi mai scump. Dacă mergi la un studio de renume să îți faci un tatuaj foarte mare, prețurile pot fi piperate. Dacă a cheltui o mulțime de bani pe un tatuaj este o problemă pentru tine, este posibil ca tatuajele mari să nu fie ceea ce cauți.
La urma urmei, plătiți pentru ceva care va rămâne pe corpul vostru pentru tot restul vieții. Acesta nu este locul unde să reduceți costurile.

 SUNT PREGĂTIT PENTRU LOOK-UL TATUAT?

Dacă aveți unul sau chiar mai multe tatuaje mici, chiar și pe părți ale corpului care sunt foarte vizibile, cum ar fi brațele, este posibil să existe unii oameni care să observe și să nu fie deranjați de el, dar, în cea mai mare parte, nu va avea un efect prea mare în modul în care te privesc cei din jur.
Dar odată ce ai tatuaje mari, devii o „persoană tatuată” în ochii străinilor, care îți vor vedea tatuajele chiar și cu coada ochiului (cu excepția cazului în care sunt situate undeva precum spatele). Pentru unii oameni, a arăta ca o persoană tatuată va fi scopul pe care doresc să îl atingă, dar, pentru alții, este un dealbreaker, deoarece îți va limita capacitatea de a lucra în anumite locuri și poate fi o problemă pentru familia ta sau membrii comunității tale. Oricum, merită să ne gândim de două ori.

MĂ POT ÎNGRIJI DE EL ULTERIOR?

Adesea, atunci când oamenii se gândesc la partea dificilă în ceea ce privește tatuajele, se gândesc la durerea pe care o vor simți și nimic mai mult. Dar realitatea este că un tatuaj mare este ceva de care va trebui să ai grijă toată viața. Nu numai că va durea și va necesita îngrijire intensivă pentru cele două până la patru săptămâni imediat după ce vă faceți tatuajul, dar va trebui și să continuați să aveți grijă de el pentru tot restul vieții dacă doriți să arate bine și să nu se estompeze prea mult.
Aceasta înseamnă, printre altele, să fii foarte atent la soare. Dacă ești genul care respinge ideea de protecție solară în ansamblu, probabil că nu ești pregătit pentru un tatuaj mare.

LUCRURI DE REȚINUT ÎNAINTE DE A-ȚI FACE UN TATUAJ MARE

Acum că ați răspus „da” la toate întrebările de mai sus, sunteți pregătit pentru tatuajul mare și v-ați făcut și rezervarea locului . Deci, iată ce ar trebui să știți înainte de a intra în studio. DUREREÎn primul rând – da, s-ar putea să doară foarte tare. Potrivit arhitectului și iubitorului de tatuaje Reut Bitton, „Unele zone sunt mai dureroase decât altele (în jurul axilei, de exemplu).
Dacă aveți o toleranță foarte scăzută la durere, poate ar trebui să evitați să aveți tatuaje foarte mari pe aceste zone. Acestea fiind spuse, durerea este temporară, iar rezultatul este pentru totdeauna, așa că ar putea merita!”

 DISTRAGERE

Pentru a vă ajuta să treceți la treabă, studentul la conservator și pasionatul de tatuaje Kay Ruby vă recomandă să planificați din timp pentru a vă distrage atenția. „Poți să-ți aduci ceva de făcut/citit/vizionat, dar și un prieten la sesiunea de tatuat – va veni un moment în care creierul tău obosește și nu-ți mai poți distrage atenția. Aduceți niște gustări și ceva de băut. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți nivelul zahărului din sânge, dar nu va preveni cantitatea masivă de adrenalină care vine după cinci ore petrecute la masă.”

TIMPUL SUFICIENT

Ambii entuziaști ai tatuajelor menționați mai sus avertizează că un tatuaj mare vă va afecta mai mult decât credeați, în ​​ziua în care îl faceți. Bitton explică: „Un tatuaj mare îți poate solicita cu adevărat întregul corp. Asigurați-vă că vă odihniți bine cu o seară înainte. În ziua respectivă beți multe lichide și mâncați suficient. Nu vă faceți niciun plan pentru după ce ați terminat – lăsați-vă corpul să se odihnească și să se vindece.”

 SESIUNILE MULTIPLE

Desigur, există întotdeauna o posibilitate foarte reală că va trebui să-ți faci tatuajul mare în mai multe sesiuni. De exemplu, este foarte obișnuit să începeți cu conturul înainte de a trece la culoare și umbre. Dacă acesta va fi cazul, atunci tatuajul va fi, cu atât mai mult, un angajament. Nu uita să vorbești sincer cu artistul tău tatuator înainte de a-ți face tatuajul, pentru a te asigura că știi exact în ce te bagi și pentru a nu avea parte de surprize neașteptate. Dacă nu ești pregătit să te plimbi cu un tatuaj pe jumătate terminat timp de câteva luni, s-ar putea să fii nevoit să te limitezi în ceea ce privește dimensiunea și complexitatea.

 ÎNGRIJIREA UNUI TATUAJ MARE

Îngrijirea unui tatuaj mare este cu siguranță ceva dificil și poate fi puțin mai intensă decât a fost atunci când v-ați făcut anterior tatuaje mici. De fapt, s-ar putea să vă solicite să planificați în avans cu luni de zile pentru a vă face tatuaje în anotimpurile potrivite. După cum explică managerul de bucătărie vegană și colecționarul de tatuaje Amy Gilat, „recomand să-ți faci tatuaje toamna sau primăvara, pentru că acesta este cel mai bun moment pentru vindecare. După ce îți faci un tatuaj, vei evita să-l expui la soare timp de cel puțin o lună. Va trebui să aplici unguent pe noua ta piesă de artă de două ori pe zi și să o lași să se usuce. Prin urmare, cred că iarna nu este ideală pentru asta; nu poți acoperi pielea umedă și asta nu e prea distractiv când este frig.” Precum în cazul tuturor tatuajelor, cel mai bun mod de a le vindeca este să urmezi instrucțiunile artistului tău. Spălarea lor cu săpun și apă călduță de două ori pe zi, folosind un strat subțire de cremă pentru tatuaje și lăsarea tatuajului să respire cât mai mult posibil sunt incredibil de importante, deoarece un nou tatuaj este o rană deschisă. Și asta ar putea fi greu, deoarece cu cât tatuajul este mai mare, cu atât va fi vorba de o mai mare mâncărime și cu atât îți va fi mai greu să nu te zgârii. „Păstrează prosoape umede în frigider și așează unul peste tatuaj dacă mâncărimea devine prea intensă.” Alte persoane susțin că mângâind zona din jurul tatuajului și hidratând-o poți ajuta la ameliorarea mâncărimii. Cel mai important, însă, este să nu-l zgârii niciodată deoarece poate deteriora tatuajul cu totul. Nu vă faceți griji, totuși, chiar și mâncărimea este normală în timpul procesului de vindecare. Pielea te mănâncă când se vindecă, așa că poți să o iei ca pe un semn bun. Atât timp cât nu aveți o erupție cutanată, căldură sau umflare excesivă, puteți fi destul de sigur că mâncărimea este normală și nu indică o infecție. Cu toate acestea, până la 6% dintre oameni fac o infecție în cele două săptămâni după ce și-au făcut un nou tatuaj, așa că, dacă nu sunteți sigur, este o idee bună să discutați cu medicul dumneavoastră.

AMPLASAREA TATUAJELOR MARI

Când vine vorba de amplasarea tatuajelor mari, există diferite considerente la care poate nu trebuia să te gândești pentru tatuajele mai mici. Pentru că odată ce începi să-ți faci tatuaje mari trebuie să începi să gândești holistic, considerând întreaga piele de pe corpul tău ca pe un tatuaj unitar.

„Dacă doriți să vă faceți  alte tatuaje în aceeași zonă [mai târziu], asigurați-vă că luați în considerare plasarea corectă a celui mai mare, deoarece va fi greu de gestionat.” Deci, dacă știi că vrei să-ți faci un tatuaj mare pe braț, încearcă să-ți imaginezi cum ar putea arăta lângă alte tatuaje. Să îți faci ceva mic pe mijlocul spatelui ar putea fi o idee proastă, deoarece îți va fi mai greu să potrivești mai multe tatuaje pe spate ulterior. La urma urmei, există doar anumite părți ale corpului tău cu suficient spațiu pentru a se potrivi tatuajelor foarte mari. De exemplu, spatele, trunchiul și coapsele sunt grozave pentru piese mari. Brațele sunt bune dacă vrei să ai un sleeve. Dar dacă vrei un tatuaj mare pe gât sau pe mână, să spunem, va trebui să fii pregătit pentru ca acesta să ocupe mai mult spațiu, continuând în jos pe umeri sau în sus pe braț. Deci, dacă știți că doriți să obțineți niște piese foarte mari, tatuajele pe spate, tatuajele pe piept și sleeve-urile vor fi probabil cea mai bună variantă.

 STILURI, DESIGN ȘI CULORI ÎN TATUAJE MARI

DESIGN

Atunci când planificați și proiectați un tatuaj mare, există o mare întrebare pentru început: va fi o singură piesă coerentă sau o colecție de tatuaje mai mici? De exemplu, dacă doriți un sleeve sau o piesă pentru spate, puteți folosi un anslamblu de idei sau chiar un singur design mare, foarte detaliat, ca un animal. Dar este o opțiune la fel de legitimă să aveți mai multe elemente de design care sunt într-un fel legate tematic și/sau vizual. De fapt, puteți începe cu o singură parte a tatuajului, știind că veți reveni mai târziu și veți adăuga la ea pentru a extinde lucrarea originală. Oricare ar fi cazul, Ruby avertizează: „Gândește-te cu atenție la designul tău pentru un tatuaj mare – va fi mult mai dificil de acoperit [sau îndepărtat] decât unul mai mic.”În ceea ce privește gândirea pe termen lung, va trebui de asemenea să luați în considerare tatuajele pe care le aveți deja și pe cele pe care intenționați să le faceți în viitor atunci când vă proiectați tatuajele mari. Nu este doar o chestiune de a lăsa loc pentru mai multe tatuaje, ci și de cum vor arăta unul lângă celălalt. Gândiți-vă: dacă aveți deja o grămadă de tatuaje tradiționale americane, cum va arăta o mânecă geometrică lângă ele? Dacă ai acum o piesă realistă pentru piept, vei mai dori să-ți faci acel tatuaj neorealist pe umăr mai târziu? Orice alegere pe care o faci este legitimă, dar este important să fii atent și sigur atunci când vine vorba de tatuaje mari.

  CULOARE

În ceea ce privește culoarea, tatuajele mari pot arăta fantastic atât în ​​negru și gri, cât și în culori. Singurul aspect la care merită să ne gândim este că un tatuaj mare devine o parte mult mai centrală a stilului și aspectului tău decât o face unul mai mic. Deci, dacă ai un sleeve, acel sleeve devine în esență un accesoriu pentru fiecare ținută pe care o porți din acel moment înainte. Deci ai prefera să ai un accesoriu permanent în fiecare culoare a curcubeului? Unul care este negru și gri? Din nou, este o alegere perfect legitimă să decizi că îți place culoarea și că vrei o mânecă albastră, chiar dacă nu se potrivește neapărat cu fiecare ținută pe care o vei purta cu ea. Dar dacă vrei să optezi pentru ceva mai neutru, deoarece este mai sigur să arăți bine, indiferent de ce porți, este și o alegere destul de logică.

STIL

În ceea ce privește stilurile de tatuaje, aproape toate pot arăta fantastic la o scară mai mare. De la old school la neotradițional, la realism, la tribal, la japonez, toate aceste tatuaje arată perfect natural și corect chiar și la scara unei piese mari pe spate. Stilurile de acuarelă, geometrice și biochimice funcționează excelent și pentru un tatuaj mare. Cu toate acestea, există unele stiluri care nu sunt la fel de potrivite pentru tatuajele mari ca altele. Tatuajele cu un singur ac cu linie fină, de exemplu, nu sunt indicate pentru o dimensiune mare. Și tatuajele cu puncte și linii pot fi puțin la limită. Să nu folosiți decât puncte pentru umbrire este o alegere stilistică grozavă pentru tatuajele mici, dar pentru cele mari, poate face procesul mai descurajant. Acestea fiind spuse, s-ar putea să îți placă în continuare modul în care arată rezultatul, așa că rămâne la latitudinea ta.

TATUAJURI MARI ȘI ÎMBĂTRÂNIREA

Am făcut deja aluzie la asta mai sus, dar când vine vorba de tatuaje – în special cele mari – este important să fii informat și pregătit pentru problema îmbătrânirii tatuajelor. Cu cât pielea ta este acoperită mai mult cu cerneală, cu atât vei fi probabil mai investit în a te asigura că acea cerneală nu se scurge sau nu se estompează prea mult în timp. De fapt, s-ar putea chiar să fii în avantaj dacă ai tatuaje mai mari. După cum spune Gilat, „Tatuajele mai mari îmbătrânesc mai bine decât cele mici, care devin neclare mai repede.” Acestea fiind spuse, o anumită cantitate de îmbătrânire a tatuajului este inevitabilă și chiar și o anumită cantitate de sângerare și erupție scapă de sub controlul tău. Locația tatuajelor tale poate avea, de asemenea, un impact. Dacă se află într-un loc des folosit, cum ar fi mâinile, sau la contactul cu îmbrăcămintea, tatuajul tău se va estompa ceva mai repede. Tatuajele din zone mai protejate, cum ar fi spatele, vor arăta mai clare pentru mai mult timp.Cu toate acestea, aveți capacitatea de a minimiza daunele care sunt cauzate tatuajelor dvs. făcând un singur pas cheie: protejarea pielii de soare. Soarele accelerează îmbătrânirea pielii, indiferent dacă este sau nu tatuată. În timp ce acest efect poate apărea sub formă de riduri în anumite părți ale corpului, peste pielea tatuată, se va manifesta ca decolorare. Așadar, pentru a evita exacerbarea procesului natural de decolorare care vine cu timpul, protecția solară este esențială. „Asigură-te că aplici întotdeauna protecție solară pe tatuaj atunci când ieși afară (chiar dacă ești la umbră) și dacă poți evita lumina directă a soarelui, este și mai bine.” Mulți oameni care sunt serioși în ceea ce privește protejarea longevității tatuajelor lor, vor face mult mai mulți pași decât pur și simplu aplicarea de protecție solară și vor evita să iasă la soare în întregime, sau vor cumpăra îmbrăcăminte specială care blochează razele UV. Nu este necesar să mergeți atât de departe, dar vă va ajuta.De asemenea, merită menționat că anumite stiluri de tatuaje vor îmbătrâni mai bine decât altele. După cum se spune, „bold will hold”. Aceasta înseamnă că tatuajele mai îndrăznețe, în culori mai strălucitoare și contururi negre groase vor dura mult mai mult decât culorile deschise, liniile subțiri și petele de culoare fără contururi. Deci, un stil de tatuaj precum tradițional și tribal american va arăta mult mai bine în timp decât ceva asemănător unui tatuaj cu acuarelă.

 

Retușul tatuajelor mari

Așa cum am spus, anumite cantități de îmbătrânire a tatuajului sunt imposibil de prevenit, deoarece pielea noastră se regenerează în mod natural în timp, este foarte normal ca persoanele cu tatuaje mari să facă retușuri pentru a menține tatuajele proaspete și curate chiar și ani de zile după ce le fac. Retușurile de tatuaje vor implica, de obicei, ca artistul dvs. să curețe liniile, să adauge detalii și să corecteze pete de culoare sau umbre care au devenit neclare.Vestea bună este că retușurile vor durea mai puțin, vor dura mai puțin timp și vor costa mai puțin decât tatuajul original. Acestea fiind spuse, vă va costa totuși niște bani și timp de vindecare, așa că fiți pregătiți pentru faptul că întreținerea tatuajelor mari poate implica mai mult decât aplicarea de protecție solară și poate necesita o retușare sau două pe măsură ce trec anii, mai ales dacă designul pe care l-ați ales nu este unul care urmează regula „bold will hold”.Desigur, dacă nu te deranjează cum îmbătrânește tatuajul, nu ești în niciun caz obligat să faci o retușare. La urma urmei, tatuajele sunt foarte personale și nu depinde de nimeni în afară de tine să decizi dacă ești sau nu mulțumit de modul în care tatuajul tău s-a vindecat și a îmbătrânit. Fără a compara o fotografie a tatuajului tău acum, cu una din ziua în care l-ai făcut, s-ar putea să nu observi că acesta a îmbătrânit.

Tatuatori de modele mari

Ceva care va crește probabilitatea ca tu să fii mulțumit de tatuajele tale mari pe termen lung este dacă le face un artist în care ai încredere. Este chiar mai bine dacă puteți găsi un artist specializat în tatuaje mari și care știe cum să facă un client să se simtă confortabil pe parcursul sesiunilor de tatuaje de mai multe ore, cum să despartă tatuajele în mai multe sesiuni, cum să deseneze și să proiecteze o piesă mare și așa mai departe . Dacă găsești artistul potrivit, procesul de asamblare a tatuajului tău poate deveni o colaborare artistică foarte interesantă, satisfăcătoare pentru amândoi. După cum spune Gilat, „Când îmi fac un tatuaj știu ce vreau, dar ascult ce are de spus artistul meu tatuator despre el. Îl las mereu să-mi schimbe planul pentru ca tatuajul să arate bine în următorii ani.” La sfârșitul zilei, artistul tatuator știe probabil mult mai bine decât tine despre tatuaje și are ani de experiență în tatuarea a sute, dacă nu mii de lucrări. Și dacă este un artist legitim, el sau ea sunt probabil la fel de investiți în lucru, ca acesta să iasă bine, așa că nu ezita să ai încredere în opinia lor.

Related Blogs