Cum să îngrijești corect un tatuaj proaspăt?

Cum să îngrijești corect un tatuaj proaspăt?

Îngrijirea tatuajului: tot ce trebuie să știi

De ce face diferența îngrijirea tatuajului?

Un tatuaj este o  operă de artă, dar și o modalitate de te face remarcat.
Dar în același timp, este și o procedură medicală, deoarece artistul folosește un ac pentru a introduce cerneala sub piele, de aceea este important să iei în serios perioada sa de vindecare.

De fiecare dată când te tai, ești îngrijorat de sângerare și ești predispus la infecții, dacă nu ești atent cu zona. De ce lucrurile ar fi diferite în cazul tatuajelor?

Îngrijirea corectă a tatuajului poate preveni complicațiile și poate asigura o vindecare frumoasă.
Atât tu, cât și artistul tău tatuator jucați roluri egale în acest proces. După ce ai ieșit pe ușa salonului, îngrijirea tatuajului este responsabilitatea ta 100%.

Totuși, a înțelege cum să-ți îngrijești tatuajul poate fi dificil.
În general, artistul îți va oferi aceste informații, însă nu strică să fii documentat înainte. Cel mai important este să respecți aceste instrucțiuni până când tatuajul este complet vindecat, nu până te plictisești de aceeași rutină.

 

ACOPERIREA CU FOLIE DE PROTECȚIE

La sfârșitul tatuajului, artistul îl va acoperi cu o folie de protecție împotriva bacteriilor. De asemenea, folia protejează tatuajul împotriva frecării de haine și a iritației. Păstrați folia atât timp cât vă recomandă artistul tatuator și evitași să trageți de colțurile acesteia. Folia ajuta la absorbția oricărui fluid sau exces de cerneală care se scurge din tatuaj.

SPĂLAȚI BLÂND TATUAJUL

După îndepărtarea foliei, începe procesul de spălare al tatuajului.
Foarte important! Mâinile să fie curate de fiecare dată când ating tatuajul, spălate minuțios cu săpun și apă.
Tatuajul se curăță doar cu apă călduță și săpun fără parfum, eliminând riscurile de iritație față de anumite produse cosmetice. Pentru a usca zona, puteți tampona ușor cu un prosop moale, fară a freca chiar dacă uneori există senzația de mâncărime.
Abia după ce ați finalizat procesul în condiții de igineră sporită, aplicați pe tatuaj crema de tatuaje/ balsamul de tatuaje. Mare atenție! Orice produs dermato-cosmetic  care nu a fost destinat acestui scop, iar dvs. îl aplicați pe tatuaj poate cauza reacții alergice.

 

PROCESUL DE VINDECARE DUREAZĂ

Procesul de vindecare durează de la o persoană la alta.
Uneori, ai putea crede că s-a vindecat după două săptămâni, în vreme ce el se vindecă cu adevărat după o lună, ba chiar procesul din interiorul pielii durează câteva luni.
Ce poți face în plus? Ferește-l de soare, solar și transpirație excesivă.

Nu ar trebui să:

• acoperi tatuajul cu protecție solară până când acesta nu este complet vindecat;

• zgârii sau scarpini tatuajul;

• porți îmbrăcăminte strânsă peste tatuaj;

• mergi la înot (dușurile sunt în regulă).

Related Blogs